Ondersteuning van de selectie met persoonlijkheidstesten


Als klant wilt u er zeker van zijn dat u de juiste kandidaat aanneemt. Omdat de juiste kandidaat wáárde toevoegt, maar ook om te voorkomen dat u door een mismatch voor hoge kosten komt te staan.

In ons selectieproces screenen wij, als u dat wilt, eind-kandidaten daarom met een persoonlijkheidstest. Omdat wij geloven dat persoonlijkheid (naast een aantal andere variabelen) in hoge mate effectiviteit voorspelt.

Om dit deel van het selectieproces zo goed en integer mogelijk te doen, werken wij uitsluitend met goed gevalideerde persoonlijkheidstesten. Zo zetten wij bijvoorbeeld een zeer betrouwbare versie van de Big 5 in die voldoet aan alle Nederlandse en Europese normen. Daarnaast gebruiken wij de Hogan Leadership Forecast Series die gebruikt kan worden om onder meer leiderschapspotentieel én mogelijk disfunctioneel gedrag van leiders te voorspellen. De Hogan methodiek wordt in 56 landen gebruikt en in de VS door meer dan de helft van de Fortune 500.

In de Verenigde Staten hoor je vaak: ‘hire hard, and fire easy’.
Wij zouden zeggen: ‘hire hard, and enjoy this professional’.

U kunt ervan verzekerd zijn dat wij het afnemen van en rapporteren over persoonlijkheidstesten op een professionele manier verzorgen. Wij zijn zowel voor het afnemen van de Big 5 als voor de Hogan Leadership Forecast Series gecertificeerd.
De kosten voor deze screening zijn bij onze search-fee inbegrepen.