Hogan Leadership Forecast Series: duurzaam in balans!


Complexiteit, onderlinge afhankelijkheid en druk in organisaties nemen in deze tijd snel toe.

Neem als indicatie maar eens de gemiddelde leeftijd van grote bedrijven. Waar een aantal decennia geleden de levensduur van de S&P 500 bedrijven in Amerika nog zo’n 67 jaar was, was deze in 2014 nog maar zo’n 15 jaar! Als deze trend zich doorzet, wat zal dan de gemiddelde levensduur over 10 jaar zijn?

Hoe houdt je jezelf als leider staande in deze turbulente tijd? Eén van de antwoorden is het kunnen beschikken over een uitstekend strategisch zelfinzicht. Jezelf diepgaand kennen, zodat je beschikt over een maximale emotionele bandbreedte. En je dus niet of nauwelijks meer verrast wordt in moeilijke of veeleisende situaties. En daarmee duurzaam (!) in balans blijft.

Een meer dan uitstekende manier om een diepgaand strategisch zelfzicht te verkrijgen biedt de Hogan Leadership Forecast Series. Zij heeft een bijzonder warme plek bij ons veroverd!  Dit assessment-instrument biedt in een aantal opzichten duidelijk meerwaarde ten opzichte van ‘klassiekere’ assessment instrumenten!
Het top-product in ons assortiment assessments!

De Hogan Leadership Forecast Series is een van oorsprong Amerikaanse assessment tool. Momenteel wordt zij toegepast in 56 landen en in de VS bij meer dan de helft van de Top 500 bedrijven. Zeer valide, hoogwaardig materiaal dus.

De basis van de Hogan assessments bestaat uit drie onderdelen, de HPI, HDS en Values.
Het meet (eenvoudig gezegd) potentieel en gedrag onder normale omstandigheden, potentieel en gedrag onder druk, wat mensen belangrijk vinden in hun werk (werkwaarden), de organisatiecultuur waarin iemand het best gedijt én de organisatiecultuur die iemand met zijn gedrag waarschijnlijk creëert.

Daarnaast kent de Hogan Assessment Systems specifiekere onderdelen, zoals het meten van denkkracht en de manier waarop een persoon beslissingen neemt. Uiteraard is er ook een prima 360 meting beschikbaar.

Eén van de sterkste kanten van de Hogan Leadership Forecast Series is dat het expliciet meet wat er met je leiderschapsgedrag gebeurt onder druk. We weten uiteraard uit veel onderzoek dat mensen onder druk, wanneer zij vermoeid zijn of wanneer zijn hun gedrag niet goed monitoren, vaak ander gedrag laten zien dan onder gunstige of normale omstandigheden.  Het leiderschapsgedrag kan contraproductief worden, met alle risico’s van dien voor de effectiviteit van je leiderschap.
Zicht krijgen op je persoonlijke risico’s geeft direct kansen om te werken aan je effectiviteit. Zodat je strategisch zelfinzicht vergroot, en je leiderschap verduurzaamt!

De Hogan assessments zijn, in vergelijking met ‘klassieke assessments’ zeer kosteneffectief. De assessments worden volledig online afgenomen, en kosten derhalve slechts weinig tijd.

Tot slot bevatten de Hogan rapportages zeer rijke en accurate informatie die uitstekend leesbaar is.

In alle gevallen worden de uitkomsten van uw assessments nabesproken door een professionele assessment-adviseur, die uiteraard gecertificeerd is om de Hogan af te mogen nemen. In ons geval: wij zijn in 2017 in New York gecertificeerd door adviseurs van het kernteam van Hogan.

Stuur ons een bericht als u vrijblijvend kennis wilt maken met de Hogan assessment methodiek. Wij komen u er graag meer over vertellen! Stuur een email

 

Stedion staat voor ‘De kracht van méér van jezelf’’. Om effectieve, duurzame ontwikkeling te realiseren.