Hogan Leadership Forecast Series

 

 

 

Hoewel wij als bureau een uitgebreid aanbod aan assessment-services aanbieden (voor een overzicht zie hier),  heeft de ‘Hogan Leadership Forecast Series’ een bijzonder warme plek bij ons veroverd.  Dit assessment-instrument biedt in een aantal opzichten duidelijk meerwaarde ten opzichte van ‘klassiekere’ instrumenten!

De Hogan Leadership Forecast Series is een van oorsprong Amerikaanse assessment tool. Momenteel wordt zij toegepast in 56 landen en in de VS bij meer dan de helft van de Top 500 bedrijven. Zeer valide, hoogwaardig materiaal dus.

De basis van de Hogan assessments bestaat uit drie onderdelen, de HPI, HDS en Values.
Het meet (eenvoudig gezegd) potentieel onder normale omstandigheden, gedrag onder druk, wat mensen belangrijk vinden in hun werk (werkwaarden), de organisatiecultuur waarin iemand het best gedijt én de organisatiecultuur die iemand met zijn gedrag waarschijnlijk creëert.

Daarnaast kent de Hogan Assessment Systems specifiekere onderdelen, zoals het meten van denkkracht en de manier waarop een persoon beslissingen neemt. Uiteraard is er ook een prima 360 meting beschikbaar.

Eén van de sterke kanten van de Hogan Leadership Forecast Series is dat het expliciet meet wat er met het gedrag van een persoon gebeurt onder druk. We weten uiteraard uit veel onderzoek dat mensen onder druk, wanneer zij vermoeid zijn of wanneer zijn hun gedrag niet goed monitoren, vaak ander gedrag laten zien dan onder gunstige of normale omstandigheden.  Het is in deze tijdgeest natuurlijk van groot belang zicht te hebben op het gedrag onder druk, gezien de toenemende snelheid van veranderingen, complexiteit en stress.

De Hogan assessments zijn, in vergelijking met ‘klassieke assessments’ zeer kosteneffectief. De assessments worden volledig online afgenomen, en kosten derhalve slechts weinig tijd.

Tot slot bevatten de Hogan rapportages zeer rijke en accurate informatie die uitstekend leesbaar is.

In alle gevallen worden de uitkomsten van uw assessments nabesproken door een professionele assessment-adviseur, die uiteraard gecertificeerd is om de Hogan af te mogen nemen. In ons geval: wij zijn in 2017 in New York gecertificeerd door adviseurs van het kernteam van Hogan.

Stuur ons een bericht als u vrijblijvend kennis wilt maken met de Hogan assessment methodiek. Wij komen u er graag meer over vertellen! Stuur een email

 

Stedion staat voor ‘De kracht van méér van jezelf’’. Om effectieve, duurzame ontwikkeling te realiseren.