Persoonlijk Leiderschap


Persoonlijk Leiderschap gaat niet alleen over ‘formele leiders’. Het gaat niet over een ‘positie’, het gaat over ‘acting’, over handelen.

Iedereen die actief werkt aan het realiseren van de doelstellingen of ‘needs’ van zichzelf, zijn team of organisatie, laat persoonlijk leiderschap zien.

Het belang van effectief Persoonlijk Leiderschap neemt toe. De wereld verandert snel. Complexiteit, druk en onderlinge afhankelijkheid nemen toe. Er zijn volop kansen, en evenzovele bedreigingen. 
Maar niet alles dat mensen en leiders doen is effectief. Wat is ‘effectief persoonlijk leiderschap’? Hoe ontwikkel je dat? Hoe zorg je ervoor dat je persoonlijk leiderschap ontwikkelt dat bij jóu past?

Wij bieden programma’s die richten ons op het identificeren, ontwikkelen en verduurzamen van Persoonlijk Leiderschap.
Dit doen wij door middel van trainingen, (executive) coaching en door middel van het afnemen van assessment centers in vele vormen.

Thema’s die in Persoonlijk Leiderschap vaak aan de orde komen zijn: emotionele intelligentie, veerkracht,  emotionele stabiliteit en bevlogenheid (energy gainers). Naast andere belangrijke thema’s. Uiteraard nodigen wij u graag uit om úw wensen op het vlak van Persoonlijk Leiderschap kenbaar te maken. Maatwerk is altijd beter dan standaardisatie.

Onze manier van werken kenmerkt zich onder meer:

  • door de overtuiging dat échte verandering van binnen komt
  • door het zoveel mogelijk leren op basis van ‘action learning’: leren op basis van ervaringen, gekoppeld aan actuele theorie.
  • door het zoveel mogelijk aansluiten bij de behoefte van de deelnemer (theorie van ‘zone van naaste ontwikkeling’). Zo weinig mogelijk standaardisatie, zoveel mogelijk maatwerk
  • veilige én tegelijkertijd stimulerende leeromgevingen (balans tussen ‘dare’ en ‘care’).
  • wij werken ‘evidence based’. Wat wij doen is gebaseerd op degelijke theorieën en modellen.

Stedion staat voor ‘De kracht van méér van jezelf’. Om effectieve, duurzame  ontwikkeling te realiseren.